onsdag den 23. oktober 2013

Opskrift på æblecrumble


Igår eftermiddags biksede jeg den nemmeste kage sammen. En æblecrumble lavet af kedelige æbler fra frugtskålen og ingredienser fra skabet. Jeg blev inspireret herfra, men I får lige min udgave af opskriften nedenfor. Kagen blev super lækker og faldt i god jord hos min kæreste, der kom sent hjem fra studie :)

Ingredienser
125 g koldt smør
100 g havregryn
150 g hvedemel
50 g sukker
Lidt salt

4 store æbler (man kan sagtens bruge flere)
3 tsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
1,5 spsk rørsukker

Fremgangsmåde
Havregryn, mel, sukker og salt blandes i en skål. Smøret skæres i tern og smuldres sammen med melblandingen. Massen skal være helt smuldret som krummer til sidst.

Kanel, kardemomme og sukker blandes i en ny skål. Æblerne skrælles (kun hvis skrællen er kedelig) og kernehuset fjernes. Skæres i tern og blandes med krydderierne i skålen.

Æbleblandingen hældes i en smurt springform (eller et ovnfast fad) og melblandingen fordeles henover. Det hele bages ved 200 grader i 45 minutter. Serveres lun med tilhørende creme fraise (eller skyr for den sundere udgave). Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar