lørdag den 8. februar 2014

Opskrift på fastelavnsboller


Igår bagte min lillesøster og jeg fastelavnsboller, og de blev virkelig gode og fine, så jeg vil lige dele opskriften med jer. De var faktisk ret lette at lave, selvom opskriften måske lyder lidt avanceret. Vi tog udgangspunkt i en opskrift fra bloggen Twin Food, men jeg har ændret en smule i opskriften, så den skulle være lige til at gå til. God fornøjelse!

Ingredienser (32 stk)
Bolledej:
650 g hvedemel
120 g smeltet smør
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk salt
30 g sukker

Creme:
Kornene fra 1/2 vanillestang
1 æg
2 spsk maizena
15 g sukker
2,5 dl mælk

Remonce:
85 g marcipan
85 g sukker
75 g blødt smør

Pynt:
Flormelis
Vand
Kakao
Smarties

Fremgangsmåde
Bolledej:
Mælken lunes og gæren opløses heri. Mel og smør blandes i en skål. Æg piskes med salt og sukker og blandes med mælken. Mel- og æggeblandingen æltes godt sammen og overdækkes med et viskestykke. Dejen hæver nu i 1 time.

Creme:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Æg, vanille, sukker og maizena piskes godt. Mælken varmes til lige under kogepunktet og blandes i æggeblandingen. Det hele hældes tilbage i gryden og opvarmes under piskning til cremen bliver tyk. Stilles til afkøling.

Remonce:
Marcipan, sukker og smør æltes godt med fingrene, så det bliver en ensartet masse.

---

Dejen æltes let igennem efter hævningen og deles i to lige store stykker. Hvert stykke rulles ud på køkkenbordet, så det former et kvadrat (ca. 35x35 cm). Dejen skæres nu i 16 lige store kvadrater med en pizzaskærer, og der lægges en klat creme og en klat remonce (ca. 1 tsk af hver) i midten af hvert kvadrat. Hjørnerne samles og bollerne lukkes så godt som muligt. Lægges på en bageplade med lukningen nedad. Efterhæver nu til dobbelt størrelse.
Bollerne pensles med vand og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne. Afkøles og pyntes med glasur og chokoladeknapper.

VELBEKOMME :)

2 kommentarer:

  1. Hvor er de fine, elsker bare fastelavnsboller!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, det gør jeg også. Det er så lækkert :)

      Slet